Nyhetsbrev från Starspray 2020-07-28   Läs via webbläsaren

For English see below or click here >>  

I detta nyhetsbrev:
Conscious Camping - Sexsibility Week
18-23 August 2020 på Ängsbacka

Här nedan finns svaren på frågor som:
- Vad är Conscious Camping?
- Hur hanterar ni situationen med coronaviruset?
- Vad är skillnaderna mellan detta event och festivalen?
- Kan jag känna mig trygg?
- Handlar det bara om sex?
- Många känner sig ledsna och vilsna idag,
  vad kan du säga till dem?
- Kan jag komma utan en partner?

Som ni säkert redan vet så är Sexsibilityfestivalen är inställd. Istället kommer vi att ha en specialvariant av Sexsibilityfestivalen som heter Conscious Camping - Sexsibility Week.

Jag har funderat mycket på hur (och om) vi kan hålla en Sexsibility-händelse på ett bra sätt under dessa coronavirustider. Men jag tror att vi nu har lyckats få ihop alla bitarna och vi är glada att vi har fått tillstånd till att erbjuda er detta event.

Det kommer att vara skillnad på detta event jämfört med en vanlig festival. Men å andra sidan kommer det att vara stor skillnad på denna event jämfört med ingenting alls. Det kommer nog att vara annorlunda, men ändå alldeles, alldeles underbart. :-)

Annorlunda, men vi kommer också, som vanligt, att ha fokus på sexualitet, njutning, kropp och andlighet. Det kommer att vara workshops om Sexsibility, Tantra, Taoism, Shamanism, BDSM, lekfullhet, emotionell och sexuell healing, dans, yoga, m.m.

Så låt oss tillsammans göra det bästa vi kan i denna situation.
Kom och träffa "Sexsibility-familjen" på ett nytt och annorlunda sätt.

Mer information om innehåll, upplägg och om praktisk information finns på Ängsbackas hemsida www.angsbacka.se där du även kan anmäla dig >>

Men jag antar att ni har frågor kring allt detta, så därför har jag sammanställt en "Frågor och svar" till er.

Frågor och svar

Mer information om eventets innehåll och praktisk information finns på Ängsbackas hemsida www.angsbacka.se där du också kan anmäla dig >>

Vad är Conscious Camping?
Begränsningarna som endast tillåter max 50 personer på samma plats och tid gäller fortfarande under resten av festivalsäsongen (fram till slutet av augusti). Därför kan Ängsbacka inte vara ha för några festivaler. Ängsbacka har dock, sedan en tid tillbaka, fått tillstånd från kommunen och polisen att fortsätta köra som en campingplats för upp till 400 personer. Det innebär att människor fortfarande kan boka och vara på Ängsbacka och delta i aktiviteter/workshops med högst 50 deltagare i workshoprummen, vilka kommer att ordnas enligt de nuvarande restriktioner. "Camping" är inte bara tält, och det finns också rum att hyra. Men att ta med sig eget tält eller husbil är kanske ett säkrare alternativ när det gäller coronavirus.

Hur hanterar ni situationen med coronaviruset?
Vi kommer att göra justeringar för att se till att alla utrymmen är på så tryggt och säkert sätt som det går. Men det kräver också individuellt ansvar. Vi kommer inte att vara “poliser" om människor till exempel kramas. För att detta ska fungera måste vi alla ha samtycke i våra interaktioner (t.ex. innan vi kramar någon). Ännu mer, än vi brukar göra på Sexsibilityfestivalen.

Det kommer förmodligen att finnas några personer (singlar och/eller par) som kommer till detta event och väljer att göra övningar med människor de inte har träffat tidigare. Precis som vissa gör på andra håll i samhället. Sverige har valt en strategi för Convid-19 där det inte handlar om att se till att ingen kommer att smittas utan istället för att ”platta ut kurvan”. Och på Conscious Camping - Sexsibility Week kommer vi att göra vad vi kan för att se till att alla har en medvetenhet om detta. Vi kommer också att påminna alla om sitt eget ansvar att följa befintliga restriktioner. Det kommer inte att bli stora "kramhögar" i år.

Om du inte känner dig frisk, förväntar vi oss att du avbokar innan du kommer till Ängsbacka eller att du lämnar Ängsbacka om du blir sjuk medan du är där. Och naturligtvis gäller samma “regler" i övrigt när det gäller virus, till exempel, tvätta händerna noggrant, hosta i ditt armveck o.s.v. Vi kommer att förhindra trängsel i samband med toaletter, duschar och i matköerna. Du kommer att få stöd med att hålla avstånd med markeringar som vi förväntar oss att alla ska följa.

Även om vi vidtar försiktighetsåtgärder och vill att det ska vara ett hälsosamt ställe, kan vi naturligtvis inte ge några garantier i den nuvarande situationen. Så om du tillhör en riskgrupp eller är i nära kontakt med riskgrupper, vänligen överväga ditt beslut att komma till Ängsbacka noggrant.

Om omständigheterna kommer gör att vi behöver agera annorlunda kommer vi naturligtvis göra det.

Vad är skillnaderna mellan detta event och festivalen?

Här är exempel på skillnaderna:
- Många workshops kommer att utformas så att du kan välja att delta på egen hand eller komma tillsammans med din partner(s) eller grupp av vänner eller para ihop dig med någon innan workshopen startar.
- Workshops kommer att ha max 50 deltagare (eller färre i de mindre rummen).
- En populär workshop kan upprepas för att fler ska kunna delta.
- Vissa workshops kommer kanske att vara utomhus.
- I år kommer vi också att ha Heart Tent som ett extra workshoprum.
- Morgonsamlingarna kommer att vara annorlunda. Ängsbacka har tillstånd att hålla välkomstmötet och morgonmöten för alla (max 400 personer) som informationsmöten. Det kommer att vara i Heart Tent (som normalt kan ha 1000 personer), och vi kommer också att öppnar också upp tältets långsida, så de som vill sitta ute på gräsmattan kan göra det och fortfarande kunna ta del av informationen. Det är mycket bra även om vi inte kan ha intima övningar eller Heart Dance som vi brukar vid dessa möten.
- Förmodligen kommer det att finnas färre länder representerade bland deltagarna, eftersom vissa länder inte tillåter dem att lämna landet och/eller resa till Sverige.
- Festivalens sista kväll (vanligtvis ett stort party) kommer såklart att vara annorlunda ... men kul.
- Playroom kommer uppenbarligen också att vara annorlunda, uppdelat på flera rum på kvällarna. I dessa rum kommer det att vara 2 meters mellanrum mellan madrasserna så att de som vill hålla avstånd från andra par (eller små grupper) kan göra det.

Kan jag känna mig trygg?
Det är viktigt att du kan känna dig trygg under eventet. Inte bara fysiskt utan också känslomässigt. Förutom alla workshopledare finns det sharinggrupper och ett EMO-team (emotionellt support-team) som stöder dig om du vill och behöver det. Alla måste godkänna överenskommelserna om att inte använda alkohol eller andra droger under eventet. Allt som händer någon är konfidentiellt (du kan naturligtvis prata om dina egna upplevelser). Överenskommelserna är detsamma som för festivalen. Du kan läsa överenskommelserna här. Atmosfären mellan deltagarna är vanligtvis mycket stödjande, vänlig, respektfull och inkluderande.

Handlar det bara om sex?
Även om sexualitet är en viktig och naturlig del av Sexsibility och detta event, är fokus på att träffa andra hjärta-till-hjärta. Det handlar mer om att skapa en bättre relation med dig själv, din kropp och dina känslor. Vilket kommer att hjälpa dig att njuta av livet, ha bra sex och skapa underbara relationer. Och i år kommer det att bli mer fokus på detta på grund av Convid-19.

Även om det är underbart att vara fysiskt nära andra människor, måste vi hitta andra sätt att interagera just nu. Det kan vara ett bra tillfälle att lära sig mer om andliga egenskaper. Som jag ser det handlar Tantra till exempel främst om närvaro, sårbarhet, hitta sin kraft och att öppna ditt hjärta, och inte om vilket fysiskt avstånd vi har till varandra :-)

Det sägs ofta att du först måste älska dig själv för att kunna älska andra. Och ett sätt att göra något bra ur coronavirussituationen kan vara att få en djupare kontakt med dig själv. Att skapa en bra grund så att du på så sätt kunna njuta mer av de relationer du har med andra.

Många känner sig ledsna och vilsna idag, vad kan du säga till dem?
Vi lever i lite galna tider, men det faktum att vi faktiskt har en kropp och att vi kan träffa människor överhuvudtaget är något vi kan vara tacksamma för och fira. Om det finns en sak som Convid-19 har lärt oss är det att vårt liv och vårt sätt att leva inte är något som kan ta för givet. Livet händer nu, och det är nu vi har möjlighet att njuta av livet och av att vi existerar. Och det faktum att vi just nu behöver ha lite mer fysiskt avstånd mellan oss ibland behöver inte hindrar oss från att mötas hjärta-till-hjärta.

Men att känna så kan ibland vara lättare sagt än gjort. Därför kan du under detta event få stöd med att omfamna och transformera det som hindrar dig från kärleksfulla möten. Conscious Camping - Sexsibility Week är som ett "träningsläger", en “resa” för att bli den du vill vara och kunna uppleva livet fullt ut. Och du behöver inte vara ensam på denna resa. Det finns många som kan stödja dig.

Kan jag komma utan en partner?
Ja, men fortsätt att läsa den här texten. Vi parar inte ihop deltagare. Man kan alltid, välja om man vill göra en övning och i så fall med vem (på samma sätt som vi alltid gör på Sexsibilityfestival). Men på grund av Convid-19 vill många kanske inte vara nära nya människor eller vänner som de inte umgås med dagligen. Och om du är singel och/eller kommer utan en partner så kan det därför vara svårare att hitta någon att vara intim med på detta event än en vanlig Sexsibilityfestival. Så kanske är det inte rätt tid och plats för dig som vill få hud-mot-hud-kontakt med många nya människor och/eller vänner som du inte regelbundet umgås med. Då är det bättre att du istället kommer till Sexsibilityfestivalen nästa år.

Men, jag tror dock att Conscious Camping - Sexsibility Week kan vara en mycket bra plats för dig som är singel och/eller kommer utan partner för att fördjupa din relation med dig själv. En perfekt plats för alla som inte vill "sitta ensam hemma", men istället vill lära sig nya saker, ha kul, äta god mat, njuta av sommaren, ha sharing, träffa fantastiska människor och göra övningar med andra, även om det ibland kanske behöver vara ett visst avstånd mellan dig och personen du gör övningen med.

Jag tror att den här eventet är bäst lämpad för par och polyamory-konstellationer (t.ex. en throuple) eller de som redan har en eller flera lekpartners eller en grupp vänner som redan brukar vara nära varandra regelbundet och därför kan vara intima och gör övningar tillsamman. Men som sagt, det kan även vara perfekt för dig som är singel och/eller kommer utan partner om du känner till förhållandena och är OK med detta. Med andra ord, om du har rimliga förväntningar.

Låt oss skicka kärleksfulla tankar till alla som drabbats av coronaviruset och svara på denna utmaning med omsorg, praktisk hjälp, respekt och ännu mer kärlek. Som du antagligen redan vet är kärlek mycket bra för immunsystemet.

CONSCIOUS CAMPING – SEXSIBILITY WEEK
Mer information om innehåll, upplägg och om praktisk information finns på Ängsbackas hemsida www.angsbacka.se där du även kan anmäla dig >>

Med kärlek,
Lorenzo (han/honom)

 Upp till toppen av sidan om sex, tantra och sexsibility. Upp
 
Tantra Sexsibility Sex Festiva lWorkshop
In English
Tantra Sexsibility Sex Festiva lWorkshop
Conscious Camping - Sexsibility Week
August 18-23 2020, Ängsbacka, Sweden

Here are answers to questions such as:
- What is Conscious Camping?
- How do you handle the coronavirus situation?
- What is the difference between this event and the festival?
- Can I feel safe?
- Is it just about sex?
- Many people feel sad and lost these days, what can you say to them?
- Can I come without a partner?

As you probably already know, the Sexsibility Festival is canceled. Instead, we will have a special edition of the Sexsibility Festival called Conscious Camping - Sexsibility Week.

I have been thinking a lot about how (and if) we can hold a Sexsibility event in a good way in these coronavirus times. But I think that we finally now have managed to put the pieces together and we are pleased that we have the permission to offer you this event.

The event will be different compared to a regular festival. But on the other hand, this event will be a big difference compared to nothing at all. Different, but still awesome.

Different, but we will also, as usual, have a focus on sexuality, pleasure, body, and spirituality. There will be workshops on Sexsibility, Tantra, Taoism, Shamanism, BDSM, playfulness, emotional and sexual healing, dance, yoga, etc.

So, let us together do the best we can of this situation. Come and join us and meet the “Sexsibility family” in a new and different way.

But, I guess you have some questions about all this. I have therefore put together a Q&A (question and answer) for you.

Q&A

What is Conscious Camping?
The restrictions that only allow a maximum of 50 people in the same place at the same time still apply throughout the rest of the festival season (until the end of August). Therefore, Ängsbacka cannot host any festivals. However, since a while back already, Ängsbacka has permission from the municipality (kommunen) and the police to keep running as a camping site for up to 400 people. That means that people can still book and stay on the camping and attend activities/workshops with a maximum of 50 participants in the workshop spaces, which will be arranged according to the current restrictions. “Camping” is not just tents, and there will also be rooms to rent. But, to bring your own tent or camper is maybe a safer alternative when it comes to coronavirus.

How do you handle the coronavirus situation?
We will perform adjustments to make sure that the spaces will be in the safest way possible. But it also requires individual responsibility. We will not “police” people if they, for example, are hugging. For this to work, we all need to practice asking for consent in our interactions (e.g., before hugging someone). Even more than we usually do at the Sexsibility Festival.

There will probably be some people (singles and/or couples) who come to this event and choose to do exercises with people they have not met before. Like some people are doing elsewhere in society. Sweden has chosen an approach to Convid-19 where it is not about making sure that nobody will be infected, but instead to “flatten the curve”. And at the Conscious Camping - Sexsibility Week, we will do what we can to make sure everyone has an awareness of this. We will also remind everyone about their own responsibility to follow existing restrictions. There will not be big “puppy piles” this year.

If you are not well, we expect you to cancel your participation before arrival or leave if you get sick while you’re at Ängsbacka. Of course, the same “corona rules” apply as usual, e.g., washing our hands carefully and coughing into your antecubital (the bend of the arm/elbow). We will prevent crowding in connection to the toilets/showers and food serving areas. You will be supported to keep the distance by signs that we expect everyone to follow.

Even if we take precautions and strive to support a healthy space, we can, of course, not give any guarantees in the current situation. So if you belong to a risk group or are in close contact with risk groups, please consider your decision to come to Ängsbacka carefully.

If circumstances need us to act differently, we will, of course, do that.

What is the difference between this event and the festival?

Here are examples of the differences between the events:
- Many workshops will be designed so that you can choose to join on your own or come in a preexisting couple/group or pair-up before the workshop starts.
- Workshops will have max 50 participants (or less in the smaller spaces).
- A popular workshop can be repeated to allow more people to participate.
- Some workshops will maybe be outdoors.
- This year we will also have the Heart Tent as an additional workshop space.
- The morning gatherings will be different. Ängsbacka has permission to hold the welcome meeting and morning meetings for everyone (max 400 people) as information meetings. It will be in the Heart Tent (which can normally have 1000 people), and we will also open up the long side of the tent, so those who want to sit outside on the lawn can do so and still receive the information. That is very good even though we can not have intimate exercises or heart dance at these meetings.
- Probably there will be fewer countries represented among the participants, as some countries do not allow them to leave the country and/or travel to Sweden.
- The last night of the festival (usually a big party), will, of course, be different… but fun.
- The playroom will also be different, obviously, divided into several rooms in the evening. In these rooms, it will be 2 meters apart between the mattresses so that those who want to keep a distance from other couples (or small groups) can do so.

Can I feel safe?
It is important that you can feel safe at the festival. Not only physically, but also emotionally. In addition to all workshop leaders, there are sharing groups and an emotional support team to support you. Everybody has to approve an agreement not to use alcohol or other drugs during the festival. Everything that happens to anyone is confidential (you can, of course, talk about your own experiences). The agreement is the same as the one for the festival. You can read the agreements here.

The atmosphere between the participants is usually very supportive, friendly, respectful, and inclusive.

Is it just about sex?
Although sexuality is an important and natural part of Sexsibility and this event, the focus is on meeting others heart-to-heart. It's more about creating a better relationship with yourself, your body, and your emotions. Which will help you enjoy life, have great sex, and create wonderful relationships. And this year, there will be more focus on this, due to Convid-19.
Although it is wonderful to be physically close to other people, we need to find different ways to interact right now. It can be a good opportunity to learn more about spiritual qualities. As I see it, Tantra, for example, is mainly about presence, vulnerability, empowerment and opening your heart, and not about what physical distance you have to each other :-)

It is often said that you first need to love yourself in order to love others. And one way to make something good out of the coronavirus situation could be to connect deeper with yourself. To create a solid foundation so that you, in this way, can enjoy more of the relationships you have with others.

Many people feel sad and lost these days, what can you say to them?
We live in crazy times, but the fact that we actually have a body and that we can meet people at all is something we can be grateful for and celebrate. If there is one thing that Convid-19 has taught us, it is that our life and the way we live is not something that can be taken for granted. Life happens now, and now we have the opportunity to enjoy the magnificence of our existence. And the fact that we right now need to have a little more physical distance between us sometimes does not prevent us from having a heart-to-heart connection.

But it can sometimes be easier said than done. Therefore, at this event, you can get support to embrace and transform what prevents you from experiencing that heart-to-heart connection. The Conscious Camping - Sexsibility Week is a "training camp", a journey to become who you want to be. And you do not have to be alone on your journey. You can get support from others.

Can I come without a partner?
Yes, but keep reading this text. We do not pair-up participants. You can always choose if you want to do an exercise, and if so, with whom (in the same way we always do at the Sexsibility Festival). Due to the Convid-19, many people do not want to be near new people or friends that they do not socialize with daily. If you are single and/or come alone, it will, therefore, be more difficult to find someone to be intimate with at this event than a regular festival. So maybe, this is not the right time and place for you who want to get skin-to-skin contact with new people and/or friends you do not regularly socialize with. Then it is better that you instead attend the Sexsibility Festival next year.

However, I think that the Conscious Camping - Sexsibility Week can be a very good place for you who are single and/or come alone, to deepen your relationship with yourself. A perfect place for anyone who does not want to “sit home alone”, but instead wants to learn new things, have fun, eat good food, enjoy the summer, have sharings, meet awesome people and maybe do amazing exercises with others, even though it may be a certain distance between you and the person you are doing the exercise with.

So, I think that this event is best suited for couples and polyamory constellations (e.g., a throuple) or those who already have one or more play partners or a group of friends who already being close to each other regularly and therefore, can be intimate and do exercises with each other. But as I said, it can be perfect for you who are single and/or come alone, too, if you know the conditions and are okay with this. In other words, if you have reasonable expectations.

Let’s send loving thoughts to everyone affected by the corona-virus, and respond to this challenge with care, practical help, respect, and even more love. As you probably already know, love (and oxytocin) are very good for the immune system.

CONSCIOUS CAMPING - SEXSIBILITY WEEK
Read more about the event’s content and practical information at Ängsbacka's website www.angsbacka.se or book your ticket now.

Very welcome!

Love,
Lorenzo Stiernquist (he/him)
 
 Upp till toppen av sidan om sex, tantra och sexsibility. Up

 
Tantra Sexsibility Sex Festiva lWorkshop

Lorenzo Stiernquist
Starspray
+46 722 81 11 78
lorenzo@starspray.com
www.starspray.com
twitter.com/Starspray
www.facebook.com/lorenzo.stiernquist

Tantra Sexsibility Sex Festiva lWorkshop
Click on the link below to cancel the newsletter:
www.starspray.com/nyhetsbrev.htm

Klicka på länken nedan om du vill avboka nyhetsbrevet:
www.starspray.com/nyhetsbrev.htm