Tantra  Massage coaching
Om Tantra, sex, Sexsibility, närhet
Om Starspray och workshops kurser om Tantra Sexsibility Tantrasex intimitet närhet relationer parkurser
 
 

Sexsibility Whole Body Massage, behövs det?
 

 
 

Ja, absolut. Eftersom efterfrågan hela tiden ökar från människor som vill ha helkroppsmassage. Men det saknas bra alternativ för dem som inte har direkta fysiska ”problem” eller behöver coaching. Utan som bara vill få en skön massage där sexuell energi får vara med, men där det inte heller är fokus på könet, att få orgasm eller att det ska leda till något speciellt. Utan där man får tillåtelse att njuta av en skön massage av hela kroppen, för att det är... skönt.

Helkroppsmassage
När det gäller traditionell klassisk helkroppsmassage, så vet alla att det inte handlar om massage av HELA kroppen. Utan att könet oftast helt utelämnas, att man inte får bejaka sin sexuella energi (inga stånd, våta kön eller styva bröstvårtor) och att man får inte låta för mycket. I alla fall inte om det handlar om att njutningsljud. Om det gör ont brukar det gå bra att låta, men inte om det är njutbart och speciellt inte om det är sexuellt njutbart. Man brukar inte heller få vara naken, utan massören håller oftast på och trixar med handdukar på olika sätt för att ”det farliga könet” inte ska råka synas. Hur man gör med handdukar brukar vara en viktig del på massageutbildningarna. :-)

Happy ending
Vill man däremot ha intensiv beröring på könet i syfte att få orgasm kan man gå till massageställen som erbjuder ”happy ending”. Sju av tio thaimassage-salonger i Örebro erbjöd detta när ett reporterteam från Nerikes Allehanda undersökte marknaden och jag tror att det stämmer bra överens med övriga landet. Det är jättebra för dem som vill ha den typen av upplevelse, men för vissa kännas det lite för enkelspårigt och för mycket fokus på könet. Sexuell njutning kan man ju känna överallt i kroppen, inte bara i könet.

Saknas bra alternativ
Så jag säger inte att varken det ena eller andra är fel och jag har själv fått mycket bra massage av både klassisk massage, Thaimassage och annan massage. Men jag tycker att det saknas bra alternativ som ett komplement till dessa. En massage som varken är totalt avsexualiserat eller handlar om att under några intensiva minuter försöker få klienten att få orgasm. Utan en massage där HELA kroppen får vara med. Inte där könet utelämnas, men inte heller där det blir det huvudsakliga fokuset. Utan där kroppens alla delar får vara med på lika villkor. Där man får vara naken, där könet kan få inkluderas och där man får tillåtelse att njuta på olika sätt i hela kroppen.

Tantramassage
Tantramassage är ju ett alternativ och jag har själv fått mycket bra Tantramassage av vänner och kollegor i t.ex. Sverige, Danmark och Tjeckien. Så det finns många som är bra, det är inte frågan om något annat. Men om man inte känner till någon bra kan det vara svårt att hitta det man söker bara genom att söka sig fram på Internet. Så problemet med Tantramassage (speciellt i Sverige) är att det kan vara lite hur som helst. Det kan det vara allt ifrån mer eller mindre sexuella tjänster, till att arbeta med energier eller olika övningar. Men om man inte vill bli dearmorerad, få chakrahealing eller inte har behov av att bli utbildad i hur man ska göra för att inte ejakulera eller bli multiorgasmisk, utan om man bara vill ha en skön njutbar massage, vart gå man då? Tantramassage? Ja, kanske eller kanske inte... det kan nog vara väldigt olika och det är svårt att veta hur det egentligen kommer att vara. Det finns idag inte någon standard att följa i Sverige. Som en liknelse så tror jag att en klient som går till en massör för att få klassisk massage skulle bli förvånad om massören istället gav Fotzonterapi :-) Inte för att det är fel på Fotzonterapi, utan för att det var inte det som var önskemålet. Vad betyder då Tantramassage? Ingen verkar riktigt veta...

Massage av en Sexsibilitycoach
Ytterligare ett alternativ är att gå till en Sexsibilitycoach. Många av dem erbjuder olika typer av fantastisk massage, men inte alla. På Sexsibilitycoach-utbildningen har massage varit en stor del av träningen (och kommer vara en ännu större del på kommande utbildningar), men vissa Sexsibilitycoacher arbetar inte alls med massage, utan har istället fokus på att coacha klienter kring närhet, tantra, sex m.m. Massagen är bara ett (av många) verktyg för att coacha klienter. Jag har själv i många år använt mig av massage i min coaching och det har varit mycket uppskattat. Men jag har sällan erbjudit massage som en fristående session, där en klient kommer för att bara få massage. Men efterfrågan har gjort att jag nu vill erbjuda det och även utbilda andra till att ge helkroppsmassage i syfte att njuta.

Trygga och tydliga ramar
Vi har valt att kalla massagen för ”Sexsibility Whole Body Massage” för att kunna vara mer fria att skapa den som vi vill, utan att folk har förutfattade idéer, rädslor eller förväntningar (som t.ex. med Tantramassage). Vi vill skapa en "standard" - ett begrepp - för denna typ av behandlingar. Och för att ge Sexsibility Whole Body Massage är det vissa förhållningssätt som man behöver följa. Så att klienterna vet vad de kan förvänta sig. En skön massage med fokus på avslappning och njutning, som tillåter den sexuella energin, men som samtidigt har trygga och tydliga ramar och gränser.

Ett komplement
Sexsibility Whole Body Massage är ett komplement till Sexsibilitycoaching, inte en ersättning. Och för dem som vill ha coaching kring sexualitet och närhet, arbeta med olika övningar och processer eller arbeta med sexuell healing bör istället vända sig till en utbildad Sexsibilitycoach. På samma sätt som att om man vill ha friskvårdsmassage kan gå till första bästa massör, men om man har allvarligare problem vill man nog gå till en utbildad massageterapeut eller kanske en psykoterapeut, beroende på man du har för problem. Olika utbildningar, olika kunskaper.

Vill du utbilda dig?
Syftet med massageträningen (med certifiering) är att ge grundläggande färdigheter för att till klienter kunna erbjuda en skön massage för HELA kroppen med fokus på njutning. Träningen är även öppen för dig som vill lära dig detta för privat bruk, för att kunna ge massage till dina vänner och partner. Du kommer att få lära dig en massage som har en tydlig struktur som du tryggt kan följa eller ha som en grund att utgå ifrån. Lärare på utbildningen är förutom mig själv, Petra Blomqvist från Finland som är Sexsibilitycoach och har arbetat med massage i över 17 år.

Tillsammans kan vi skapa mer njutning!

Intresseanmälan
Om du är intresserad så skicka mig ett mail till lorenzo@starspray.com eller se till att du får
nyhetsbrevet så att du inte missar nästa start.

Lorenzo Stiernquist
 

 

Sexsibility Whole Body Massage Tantramassage

 

 

 

 

Man Sexsibility Whole Body Massage Training Tantra Massage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

  


 

Sexsibility Whole Body Massage Training Head
 

 
     

Mailutskick

 

Adress: Box 49, 114 79 Stockholm   Mobil: +46 722 81 11 78
E-post: info@starspray.com    Hemsida:
www.starspray.com